Allmänna Villkor

Allmänna Villkor

Om Pantit – Pantbanken Online
Pantit är Sveriges Pantbank Online – pantbanken som hanterar alla ärenden digitalt och ger dig som kund största diskretion. Att låna pengar via en pantbank innebär att man helt slipper kreditprövningar och inkomstkrav, man lånar pengarna av sig själv – helt enkelt. 

Om Pantit Marknad
När en kund väljer att sälja så putsas och tvättas föremålen och läggs sedan ut till auktion på Pantit Marknad. När en vara säljs på auktion så går hela överskottet oavkortat tillbaka till säljaren. Pantit Sverige AB håller offentliga auktioner samt erbjuder föremål till försäljning i vår webshop. Auktionstillfällena redovisas löpande via hemsidan pantit.se, sociala medier och via nyhetsbrev. Samtliga föremål på Pantit Marknad säljes i befintligt skick. Det är därför viktigt att varje köpare noggrant undersöker produkterna på egen hand. Varje produkt är taggad med en kvalitétsgrad (Gott skick, Bra skick, Slitet) för att underlätta detta för kunden.

Auktioner på Pantit Marknad

Bud
För att delta i auktionerna på Pantit Marknad så behöver man skapa ett konto och logga in. Samtliga bud är bindande och innebär att om du vinner en budgivning så förväntas du betala för varan. Om betalningen inte inkommit efter 5 dagar efter budgivningens avsluts så förlorar du möjligheten att handla varan till det pris som du vann budgivningen på. 

Utropspriserna i auktionerna baseras på varans pantvärde. Budstegen baseras på vilken pris-kategori som produkten ligger i. 

Exempel på budintervall:
Utropspris: 0-100 kr ökas med 10 kr
Utropspris: 100-400 kr ökas med 20 kr
Utropspris: 400-1000 ökas med 40 kr
Utropspris: 1000-1500 ökas med 60 kr
Utropspris: 1500 + ökas med 100 kr

Automatisk Budgivning
I auktionerna kan du sätta det maxbelopp som du är villig att betala för varan, så sköter vår automatiska budgivning resten. Exempel: Utropspriset på en vara är 50 kronor. Budgivare A sätter ett maxbelopp på 200 kr. Budgivare B lägger ett bud på 60 kronor. Auktionen avslutas och då vinner Budgivare A auktionen med ett slutpris på 70 kronor då produktens budintervall var +10 kr.

Inga dolda avgifter
Pantit tar inte ut någon köparprovision, däremot tillkommer kostnad för frakt med 69kr.

Frakt

Samtliga varor på Pantit Marknad skickas med försäkrad frakt (REK) via PostNord. Varorna tvättas, putsas och paketeras. Emballaget är neutralt och har inga logotyper för att inte få onödig uppmärksamhet vid hanteringen och utlämningen. Frakten kostar 69 kronor.
Ordrar som placeras innan 16:00 på vardagar skickas samma dag. 

Returer

Samtliga föremål på Pantit Marknad säljes i befintligt skick. Det är därför viktigt att varje köpare noggrant undersöker produkterna på egen hand, läs beskrivningarna och studera bilderna noggrant. Varje produkt är taggad med en kvalitétsgrad (Gott skick, Bra skick, Slitet) för att underlätta detta för kunden.
Alla köp i webshopen har öppet köp under 14 dagar. För att returnera en vara så kontaktar man vår kundtjänst på info@pantit.se så hjälper vi dig. Kunden ansvarar själv för att returen kommer tillbaka till Pantit. Vid köp i auktion så medger Pantit ej öppet köp eller bytesrätt. 

Äkthetsgaranti

Alla varor som köps på Pantit Marknad har ett digitalt äkthetsintyg som går att ladda ned via pantit.se/vardering. På våra äkthetsintyg finns alltid en korrekt detaljerad beskrivning, en bild och föremålets värde. Äkthetsintygen kan användas vid till exempel försäkring, arvskifte, bodelning och gåva. För att ladda ned värderingsintyget så använder man varans kod, som syns på kvittot man får vid köptillfället.

Vill du sälja något på Pantit Marknad?

Vi tar emot värdeföremål som är gjorda av guld, silver och ädelstenar. Om föremålen är i bra skick så får du både betalt för materialet och designen, men du kan faktiskt även sälja trasiga föremål och få betalt för ädelmetallen! Klicka hem en pantpåse på pantit.se för att komma igång.